Insikt

Det hände på våren.  Närmare bestämt i våras, våren 2014. Jag visste det redan. Jag visste redan det alla människor vet. Vi är resultatet bl a av vår uppfostran, den miljö vi växte upp i och även också ibland av våra genetiska anlag. Det är därför inte ovanligt att någon som vuxen lever i en situation som påminner om den situation han eller hon växte upp i. Men, som sagt, insikten fick jag i våras. Den slog mej bara. Jag såg den som så självklar och det förvånade mej att jag inte sett det tidigare, insikten. Aldrig förr har jag vait med om något liknande. Jag förstod mej själv på ett sätt som jag tidigare aldrig gjort. Jag kom att förstå varför jag förhåller mej till människor som jag gör. Jag kom att förstå varför jag reagerar på omgivningen som jag gör. Den fick mej att begripa varför jag är tillbakadragen och varför jag känner mej obekväm bland folk jag inte känner. Jag började förstå varför jag haft det förhållningssätt mot andra som jag haft. Jag vet varför jag varit konflikträdd.
Känslan och upplevelsen var sanslös. Konsekvenserna är intressanta, kanske förstår du vad jag pratar (skriver) om, om inte får du fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.