Välsignelse

I Pokhara, Himalaya, bor en kvinna som bland annat säljer smycken för sin försörjning. Fina sådana. En god vän till oss som ofta reser både till Indien, Himalaya och andra exotiska platser på vår jord har mött denna kvinna ett inte oansenligt antal gånger varvid båda blivit lika glada.

 

När vår vän senast återvände till hemlandet Sverige nu i juni eller möjligen i juli överräckte hon två smycken till mej. Smyckena var välsignade av denna kvinna mot motorcycleaccidents eftersom gåvan skulle ges till en very special man driving a motorcycle.

 

För ett par dagar sedan hände dock  en smärre incident varvid jag lade motorcykeln på marken. En liten buckla på ena strålkastarkepsen blev enda skadan. Men, tänkte jag,  jovisst och hejsan du, blessed against accidents…??!! Så mycket var den välsignelsen värd.

 

Nästa tanke – vad gjorde jag för fel? Var jag inte uppmärksam? Kunde jag ha undvikit att lägga ned hojen? Frågor som jag funderat och funderar över.

 

Var det för att påpeka brister i framförandet det skedde det som hände utan några egentliga skador. Var det för att påkalla min uppmärksamhet, att vara förutseende, försiktig och alltid medveten om den utsatthet som det innebär att sitta på hoj? Var det för att uppmärksamma mej på att ta det varligt så att ingen allvarligare olycka händer.  Kan det vara ett tecken på den välsignelse som kvinnan gett smyckena? Vem vet? Vem kan veta?

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *