BRF Tibble, Proline AB, Kålstalund Snickeri & Bygg HB m fl företag

På sätt och vis kan man säga att den här historien började för ungefär ett år sedan. Det var då vår gata i BRF Tibble i Kungsängen kallades till möte i ett av kvartershusen. Styrelsen hade köpt stambytetjänst av Proline AB och nu var det dags för oss att få information om hur detta skulle ske och hur det skulle komma att påverka oss boende. Nja, stambyte var det inte fråga om utan relining. Relining går i korthet ut på att en slang förs in i det gamla rörsystemet och med den slangen beläggs rören med ett ämne som, kan man säga, bildar nya rör inuti de gamla. Arbetet hade sedan länge börjat på andra gator och gårdar och nu var det alltså dags hos oss. På mötet sades att relining med denna metod gör att rören håller ytterligare femtio år. Så bra, sa jag, då behöver inte jag vara med om detta en gång till. Full av farhågor gick jag hem efter mötet och tänkte på att jag sett Proline ABs bilar och gubbar utanför några portingångar i upp till sex veckor.

Jag ska fortsätta berätta men nu måste jag berätta att när jag senast kom in på min arbetsplats hade SVT1 ett repotage om Nordstan i Göteborg. Jag såg sista minutrarna och blev helt fascinerad – av bakgrundsmusiken. Jag var tvungen att gå in på webben efteråt för att ta reda på vilka som spelade. Franska Trion var det. Jag öppnade Spotify och letade. Lyckligtvis finns deras julsånger där. Det var dessa sånger som spelades under programmet. Franska Trion, någon skrev att de är länken mellan Jan Johansson, jazzpianist, och M A Numinen, sångare. Jag tror att man antingen tycker om trion eller avskyr den. För övrigt brukar jag tänka att om jag vore sångare skulle jag inte ta mej an Adams Julsång (Oh Helga Natt) efter att ha hört Jussi Björling version. Jag måste dock säga att Matti Ollikainens version är bra :-).

Mer att lyssna på av Franska Trion finns på MySpace.

Lyssna, stäng och glöm ELLER lyssna, le och njut.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.