Buckel- och Q-parkelände

Tonade bilrutor i ett mörk garage – bucklan i bakskärmen var ett faktum. Den var stor som 2-3 handflator och djup som en knuten näve.
”Femtusen kronor och skärmen blir som ny”, sa killen på verkstan och fortsatte. ”Vi monterar bort skärmen, åtgärdar bucklan och lackar, då försvinner även skrapet på vänstra sidan.”
Värt att tänka på, åtminstone till hösten. Inga extra utgifter, tack, före semestern.
Grannen sa: ”Det där är ju plast, det är ju bara att räta ut. Banka försiktigt från insidan så pluppar den ut.”
Sagt och gjort, efter lite möda så pluppade den ut, bucklan var borta, Två små inbuktningar återstod. Inget att fästa sej vid men irriterande ändå. Dino, vår allt i allo och som hade vägarna förbi, menade att om man försiktigt blåser på med värme kan dom försvinna. Vi gick ut och tittade, konstaterade att småbucklorna var borta. Hettan från solen räckte. Att ha en bakskärm gjord av plast är inte odelat dumt.

Den första juni ställde jag bilen på en av de här två platserna. Tio minuter stod jag där, kanske tolv men inte mer. Det räckte, kontrollavgiften på 400 kronor var ett faktum. Överträdelse 34. Q-parks definition av överträdelsepunkt 34, citat:

”Parkerad på p-plats för besökande
Parkeringen är avsedd för besökande vilket framgår av skyltningen. Med besökande avses ej boende i området. Enligt våra uppgifter är fordonet registrerad på adress i detta område. Överträdelsen har dokumenterats med fotografier.”

Skylten står i Jakobsberg, utanför mitt jobb, suck. Jag överklagade och fick efter tre veckor svar att rutorna är avsedda för kunder till en butik i närheten. Jag överklagade igen, dels eftersom jag inte bor i området och dels för att det inte framgår vems kunder skyltningen är avsedd för. Jag har inte fått svar än. Återtar inte Q-park kontrollavgiften funderar jag på att ta ärendet till tingsrätten. Vi får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.