Hur det skulle kunna ha blivit.

Om det vore så, att nu är 100 år sedan, jag menar, om jag levat för 100 år sedan, vore det inom kanske bara ett år dags att skriva in mej på anstalt. Inte straffanstalt utan en sådan för idioter, som det hette då för 100 år sedan. Då fanns inte kunskapen om B12 eller symtomen på brist därutav.
Återbesöket hos läkaren förra tisdagen avlöpte väl. Blodtrycket, undertrycket, var lägre än gången innan och därvidlag var läkaren nöjd. Proverna var bra, sa han, och blodvärdet var godkänt. Däremot förvånade min brist på B12 vitamin honom. Det var en allvarlig brist, sa han. En brist som ger upphov till alla de symtom jag hade, yrsel, koncentrationssvårigheter, brist på uthållighet, trötthet, krypningar i benen, ingen glädje i tillvaron etc etc. Symtomen kommer smygande eftersom kroppen hushåller så gott den kan med B12. Det kan röra sej om år vilket det med all sannolikhet gjort i mitt fall.
Den mentala lättnad det innebär att få ha hört detta är stor. Det finns en förklaring och det är medicinerbart. Jag är inte på väg att bli senil vilket jag i mina mörkaste stunder faktiskt trodde. Jag har ätit 4 x 1mg B12 vitamintabletter per dag sedan dess och ska så göra i en månad. Därefter ska jag äta en tablett om dagen livet ut. Tiden det tar för kroppen att återfå sin styrka är oviss. Jag är sjukskriven ytterligare två veckor nu på heltid samt sedan fyra veckor på halvtid.
Två veckor är ganska lång tid och jag hoppas jag kommer att ha ork och förmåga att under dessa veckor fortsätta återställa vårt hem.
Trotts allt, allt är relativt. Jag har det bra, på alla sätt. Tänk bara…

6 reaktioner till “Hur det skulle kunna ha blivit.”

 1. Skönt att äntligen få veta!
  Se nu till att ta det lugnt och låt kroppen få återhämta sig ordentligt.
  Tänker på er!

 2. Tack för tankarna och, javisst är det skönt att få veta! Jag trodde jag var på väg att bli gammal :-.
  Sköt om er alla och må så gott.

 3. Låter Ingrid här ovanför sjunga, jag avstår så du inte blir rädd. Men jag deltar i gratulationerna och önskar dig en jättefin Födelsedag.
  Grattis!

 4. Det fungerade inte att kommentera. Försöker igen.
  Jag avstår från att sjunga för att inte skrämma dig. Men önskar dig en jättefin födelsedag och ett stort GRATTIS!

 5. Tack för hågkomst och gratulationer.
  Ingrid: Återhämtningen går bra men det tycks ta tid. Dessutom florerar ju åxå vanliga förkylningssymtom så jag vet ibland inte vad som är vad.
  Åsa: Det gör inget om du skulle ha sjungit. Jag kunde ha slagit av hörapparaten :-))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.