Körkortsgränsen.

Till och från arbetet åker jag en mil eller så på motorvägen. Ordentligt håller jag mej under 140 km/tim för vem vill mista körkortet? Inte jag. Alltnog, 140 knyck, halvmörkt och regn i luften, jag ligger i vänsterfil och kör ikapp – en polisbil. Sat-n! Kan jun´te stå på bromsen och lägga mej bakom, tänker jag och kör om. Sänker farten sedan till 120 iallafall. Strax blinkar det blått bakom mej och jag stannar. ”Såg du inte att det var en polisbil du körde om, i 140…?” sade polismannen. ”Jaa, jodå men jag undrade vad ni skulle tänka om jag bromsade och la mej bakom”, svarade jag. Jag lämnade ifrån mej körkortet och svarade på frågan om vem som är ägare till bilen. Jag fick tillbaka körkortet och polismannen uppmanade mej att köra försiktigt ”för det är mycke´älgar ute nu…”
”TACK så mycket”, svarade jag.