Det är tungt nu,

jag är trött och min strategi är att klara av dag för dag. Den energi jag har lägger jag ner på nuet.
Var är våren och den kommande sommaren? Inte här!
Ormarna har lagt ägg igen, jag vet inte vilken gång i ordningen. sjuttionittonde kanske. Jag minns första gången och hur exalterad jag var. Jag trodde då att äggen skulle kläckas på ett par dar. Svenska huggormens ägg har kort kläckningstid. Ibland så kort att äggen redan kläcks i honan innan hon lagt äggen. Det är därför man ibland säger att huggormen föder levande ungar. Men se majsormens ägg tar tre månader på sej, ungefär som svenska snokens. Det ska vara rätt temperatur, ca 30 grader och hög luftfuktighet. Ett jämrans sjå att få fram nya majsormar således.
Henning, vår kära kakadua, jobbar hårt med att sätta mej på plats. På morgonen biter han i morgonrocken och på Jowes hugger han i mina sandaler. Samtidigt har han väldig respekt för mej. Kort kan jag väl säga att jag duger till att klia, länge och ofta. Han klättrar upp på stolen här där jag sitter. Jag kliar ett litet tag sen går han ner, drar och biter i mina kläder, struttar hoppande bort när jag säger att han ska släppa, kommer tillbaka, gnyr och vill bli kliad. Han lyder vid tillsägelse, han går upp i trädet, går in i buren etc osv