Dagens sedesamma berättelse:

En man flyttade till ett hus i skogen med sin hustru. En dag gjorde hustrun upp eld i spisen för att koka gröt. Efter bara ett litet tag började det ryka in så förskräckligt så hustrun bad sin man om hjälp. Han gick ut för att titta till skorstenen och vad fick han se? Jo, kråkorna hade byggt bo i skorstenen så röken inte kunde komma ut. Han visade kråkorna var annanstans de kunde bygga bo och rensade sedan skorstenen.
När åren gått och barnen blivit många bestämde sej mannen för att bygga ett större hus. En dag, i det nya huset, skulle hustrun koka gröt igen och gjorde därför åter upp eld i spisen. Återigen började det ryka in, den här gången så förskräckligt att det inte gick att se något i huset och hustrun bad sin man om hjälp.
Mannen tog sitt hagelgevär och svärjande över kråkorna som byggt bo i skorstenen gick han ut för att jaga iväg dem. Döm om hans förvåning när han kom ut och inte såg några kråkor. Inte heller såg han någon skorsten, han hade helt enkelt glömt att mura en. Inte undra på att det rök in!
Sensmoral: Skyll inte på kråkorna när spisen ryker in.